Myter om Afrika.

Det som er kanskje noe av det verste med inntrykket folk har av Afrika er alle de ulike videoene du ser av sultende barn og mennesker som ligger syke på bakken. Det gir et inntrykk av hele Afrika er sånn, og at det er kun fattigdom og nød der. Nå er det slik at det er utfordringer der, som det er over hele verden, men mange av dem er lokaliserte til enkelte land. Fordi hvis det er ebola i Sierra Leone, så betyr ikke det at det er det samme problemet i Tanzania eller Uganda. Denne svartmalingen gjør det svært problematisk for turismen til hele kontinentet, ikke bare for landene som er påvirket av dem. En annen del av problemet er at mange snakker om Afrika som om det skulle være et land, når det naturligvis er langt i fra sannheten og det bidrar til at folk får en slags underbevissthet om hvordan Afrika er, som ofte ikke stemmer med virkeligheten.

Det er liksom ikke sånn at det er løver rundt vært eneste hjørne, ei heller sykdommer, så det er ikke så farlig og utrygt å reise dit slik noen vil ha det til. Det er som tidligere nevnt veldig mye fint skjult under alle disse mytene som blir sagt og gjenfortalt om og om igjen. Det er en rekke kjendiser som har fått kritikk for å stille opp på filmer som forteller en slags halvsannhet om hvordan det er i Afrika. Men det er jo greit å vite så mye som mulig om destinasjonen du skal til, men slik er det for alle destinasjoner. Men ta sjansen, selv om det ikke er en stor sjanse du nødvendigvis tar, fordi de mange ulike landene i Afrika er virkelig noe helt spesielt, og det er nok noe som vil overraske mange og gjøre dem oppmerksomme på noe helt nytt i denne verden.

Det er få steder her i verden hvor man finner mangfoldet som man finner på det afrikanske kontinent, du har Sahara i nord og savannen i sør, mens du har regnskogen i midten. Det er jo helt fantastisk, og det ulike opplevelsene man får er ulikt noe annet. Du kan ta en tur på Sinai-halvøya i Egypt og se Victoriafossen i Zambia som ligger fem tusen kilometer fra hverandre, men fortsatt på samme kontinent. Da er det vel legitimt å spørre seg selv, hvordan er det rettferdig at det folk blir vist på tv kun er sykdom og fattigdom? Det har også vært verdens rikeste kontinent, når det kommer til naturlige forekomster, men på grunn av mange ulike faktorer så er det ikke kommet kontinentet til gode. Noe som har økt fattigdommen. Men meningen vår har du nok forstått nå, og det er bare å se online, eller filmer om kontinentet for å forstå skjønnheten og verdien av stedet.

Eller så kan du bare ta sjansen og dra, det kommer sannsyligvis være noe av det mest givende du gjør i livet ditt, og noe du uansett ikke kommer til å angre på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *