Øyhopping

Det er mange ulike destinasjoner som man kan reise til i Afrika, det er som sagt tidligere et gedigent kontinent, langt større enn hva man får inntrykk av når man ser på kart eller atlas, så det er utrolig mye å velge mellom. Her på denne siden så kan du få lese litt om de ulike øyene som du kan reise til som tilhører det afrikanske kontinent. For det er mye å velge mellom og og noen av dem er mer kjente enn andre.

Den mest kjente øya som tilhører Afrikas kontinent er nok Madagaskar, landet som ga sitt navn til den populære film-serien. Den ligger i det indiske hav og er en av de største øyene i verden. Den ligger nære Sør-Afrika og har noen av verdens beste strender, samt at dyrelivet er så rikt og mangfoldig at det er en opplevelse i seg selv. Derfra kan du kanskje hoppe på en båt eller fly og komme deg over til Komorene som er en fantastisk liten øy nord for Madagaskar som har alt du kan drømme om hvis du bare har lyst til å ligge på stranda og slappe av. Det er nesten som å være i Karibien, men på den andre siden av verden.

Derfa kan du dra til det kanskje mer kjente landet, Mauritius, som er bortimot allerede legendarisk for de kritthvite strendene som finnes der. Det er litt dyrere å bo på hotell der, men tro oss når vi sier, det er virkelig verdt det. Det er egentlig å bare se på nettet etter bilder av strendene så forstår du hva som menes med kritthvite strender. De er egentlig paradis på jorden, alle disse ulike øyene. For fortsetter du fra Mauritius så kommer du til Seychellene og der er det kanskje enda mer eksklusivt og eksotisk enn noe annet sted på jorden. Disse stedene blir som oftest ikke koblet med Afrika som kontinent, men faktum er at disse øyene er en del av kontinentet. Og disse er bare øyer som regnes som land, men hva med alle de mange øyene som regnes som deler av land som er på fastlandet?

Grunnen til at vi nevner dette er fordi de aller fleste tenker Afrika og løver eller safari. Eller gamle sivilisasjoner rundt Egypt eller Etiopia. Og alle disse er sanne og ekte, men det er så mye mer ved Afrika som folk ikke tenker over, og som er verdt kjempemye. Afrika er et av de rikeste kontinentene når det kommer til kultur og bevarelsen av det gamle, og det er virkelig verdt å besøke. For det er vel slik at man må forsøke å utnytte alle muligheter man har her i verden, og se ting før det er for sent. For det kommer et punkt hvor kanskje man ikke har de samme mulighetene lenger, eller når det kommer til øyene, at de forsvinner på grunn av global oppvarming. Så det er definitivt noe å tenke på og vurdere å gjøre, om man har muligheten da. Det er ingenting bedre enn å reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *