Sør-Afrika

Kanskje en av de beste destinasjonene å reise til i Afrika er Sør-Afrika. Uansett om det er det beste eller ikke, så er det i hvert fall et nydelig land, med en svært rik historie og hvor du får så mye på en gang på en tur dit. Det er et land med tre hovedsteder, Pretoria, Johannesburg og Cape Town, og alle fyller ulike roller i statsapparatet.

Sør-Afrika har en av Afrikas sterkeste økonomier, som blant annet arrangerte fotball-VM i 2010 og det er et moderne land, som blander seg godt inn med den fantastiske naturen den innehar. Det er visse problem enda med fattigdom og ulikheter i samfunnet, og det stygget minnet av apartheid er noe som vanskelig kan glemmes. Det er kanskje ikke så rart siden det er bare få år siden det endte. Men om du er ute etter drømmereisen så er kanskje dette noe for deg. Området som i dag kalles Sør-Afrika har vært bebodd veldig lenge, men det er det som skjedde i nyere tid som har formet landet til det som du finner i dag. Grunnet kolonialismen av både Nederland og England så har landet en svært annerledes kultur enn hva du kan finne i mange andre land og det er noe av det som gir landet sin skjønnhet også.

Det som Sør-Afrika virkelig vinner på, utenom det kulturelle og den interessante historien, er naturen. Du har både de vakreste strendene du kan tenke deg, men også fjell. Fra fjellet kan du klatre ned å reise rundt på savannen på utkikk etter alle mulige dyr. Så har du jo også Kruger Nasjonalpark. Det er rett og slett så mye å nevne at man ikke får plass til alt sammen på et sted. Det beste er egentlig bare å reise og se selv. Interessant nok så finnes det annet land inne i Sør-Afrika, som heter Lesotho. Lesotho er totalt omringet av sør-afrikanske grenser, og det er jo spennende i seg selv og kunne oppleve. Det finnes elleve offisielle språk i landet hvor de fleste prater engelsk eller afrikaans og det kan jo kanskje være kult å være tilstede da alle disse menneskene med disse ulike språkene skal snakke med hverandre.

Turer til Sør-Afrika er som oftest dyre, siden de i mange tilfeller involverer pakketurer, du kan naturligvis bestille uten dette, men da får du ofte ikke den fulle opplevelsen. Og det er best å dra med guide, slik at man kan være sikre på at man er trygg og at man ser det som er verdt å se. Her i dette tilfellet kan man si det er definitivt verdt å ta seg et lite lån om man ikke har mulighet til å reise selv. Det er visse ting man skal unne seg her i livet, og en tur helt til den andre siden av verden er definitivt en av dem. Så det er ikke så mye å vente enn å bare komme seg til Sør-Afrika for en opplevelse du sent kommer til å glemme. God tur da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *