Zanzibar – Afrikas øyparadis

Det er ikke mange steder i verden som kan måle seg med de kritthvite strendende, det krystallklare vannet og de tropiske palmene som er å finne på den arabiske paradisøyen Zanzibar. Øygruppen ligger bare et steinkast unna Tanzanias kyst i Øst-Afrika, og tilbyr besøkende unike eventyr og flotte kulturopplevelser, samtidig som det er et av de mest idylliske og avslappende stedene i verden. De fleste starter besøket sitt i hovedstaden Stone Town, som er kjent for sine trange gater, imponerende arkitektur, livlige markeder og små, men interessante museer. Det er også mulig å bli bedre kjent med Zanzibars historiske rolle innen slavehandelen, som heldigvis har ble avskaffet av øyas sultan i 1873.

De fleste forbinder allikevel feriestedet med de berømte strendene. I den nordlige delen av øya kan man sjekke ut Nungwi og Kendwa, to berømte strender. For de som liker å dykke, anbefales en tur til det krystallklare vannet i Mnemba-atollen. For en spektakulær solnedgang er det perfekt å nyte dette fra verdenskjente Africa House Hotel. Andre attraksjoner verdt å besøke er Prison Island, de mange, berømte fiskerestaurantene og sist, men ikke minst, Fullmånefesten i Kendwa Rocks!

Stone Town

I denne byen fins en mengde trange smug som er fullspekkede med håndverkerforretninger, kunstgallerier, tekstilbutikker og rolige kafeer. Byen er ypperlig for de som liker å spasere, og mange liker å gå seg bort i de antikke gatene, fulle av spennende kultur. For de som ikke vil være på stranden for enhver pris, er dette det perfekte stedet.

Strendene i nord

Nungwi er den tredje største bosetningen på Zanzibar med en befolkning på rundt 5000, helt nord på øya. På vestkysten ligger det lille stedet Kendwa, hvor man har en helt nydelig utsikt over den bittelille Daloni-øya og den litt større øya Tumbatu. Begge disse turistmålene ligger cirka én times kjøretur unna Stone Town.

Snorkling ved Mnemba-atollen

For bare 25 dollar har man her muligheten til å nyte en av verdens desidert vakreste båtturer, så lenge man passer på å velge riktig mannskap. Turen starter fra en av Zanzibars mange strender i nord, og det anbefales å begynne på morgenkvisten. Ferden går over krystallklart havvann i tradisjonelle Dhow-seilbåter. Selv om farten stort sett er ganske lav, gjør den lette brisen oppholdet på dekk til en avslappende opplevelse, og du vil neppe føle at det går for sakte. De innfødte byr som regel på flere artige opplevelser med mye latter, og den joviale og avspente Zanzibar-kulturen til mannskapet gjør det lett for turister å slappe av i fred, mens de soler seg eller tar en velfortjent lur. Andre spesielle opplevelser Mnemba-atollen byr på er delfiner og korallrev. For de som liker å snorkle, er det her mulig å få øye på alt fra gigantiske piggfinnefisker gulfinnesnappere til barrakudaer og havåler.

Fullmånefestivalen

Mange forbinder Zanzibar med de berømte festene som arrangeres i forbindelse med fullmånen. I motsetning til andre festivaler, krever deltakelsen her svært lite planlegging på forhånd. Man kan nå festene lett fra alle deler av øygruppen, og de er kjente for massevis med god, lokal mat. Gjør deg klar til å danse natten lang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *